dimarts, 21 de febrer de 2012

GRANS COMPOSITORS

En aquest racó posarem informació de músics importants al llarg de la història.

DEBUSSY
Claude Achille Debussy naix en St. Germain-en-Laye, el 22 d'agost de1862 i mor a París el 25 de març de 1918. Va ser un compositor francés principal representant del que s'ha cridat “impressionisme musical” al costat del nostre ja conegut Maurici Ravel.


Va començar a estudiar piano des de xicotet a casa de la seua tia Clementina Debussy i va ingressar en 1873 en el Conservatori de París on va adquirir fama de músic revolucionari encara que, en 1884 va aconseguir el “Prix de Rome” amb la cantata El fill pròdig que consistia en pensió amb estada de tres anys en la Vila Mèdicis .

Va fer un parèntesi en els seus estudis en l'estiu de 1880, treballant d'acompanyant com a pianista de càmera i professor de piano dels fills d'una rica dama russa, Nadesda von Meck, protectora de Tchaikovsky i fanàtica de la seua música, en els seus viatges a través de la França meridional, Suïssa i Itàlia. Açò li va permetre conèixer a Wagner. Debussy va veure renovat l'ocupació en els estius següents, possiblement fins a 1884, i llavors va visitar Moscou, on va poder establir cert contacte amb la música de el “grup dels Cinc”.
Claude Debussy va travessar períodes de depressió i uns altres d'auge i notorietat pública. El progressiu distanciament dels seus pares o la ruptura del seu compromís amb Thérèse Roger no van impedir el seu gran ritme de treball. Entre 1892 i 1894 compon les seues obres per a orquestra més reveladores.

En 1909 li van diagnosticar un càncer que acabaria amb la seua vida 9 anys després. Va morir el 25 de març de 1918.

Entre els seus més de cent obres es troben òperes, peces de piano, piano a quatre mans, música orquestral, ballet, música vocal, peces per a flauta, clarinet, … etc.

El “Racó dels Xiquets” és una suite per a piano composta per Claude Debussy que va dedicar a la seua filla, Claude-Emma (coneguda com “Chou-Chou”), que tenia tres anys en aqueix moment. Va ser publicada en 1908, i es va estrenar a París.
TCHAIKOVSKY
A classe hem treballat El trencanous, una de les obres més conegudes d'aquest gran compositor rus. Si voleu escoltar fragments d'aquesta obra no deixeu de vore el següent conte.


BEETHOVEN


Compositor alemà (1770 - 1827). Son pare va voler que fora un segon Mozart.

Va estudiar música amb Christian Gottlob Neefe i més tard va anar a Viena per a rebre lliçons de Mozart.

Es va quedar sord però, encara així, va continuar composant.

La seua obra es divideix en tres époques:

En la primera imitava molt l'estil de Mozart i Haydn. El Septimino és una de les obres que pertany a aquest període, aquesta música es va utilitzar per a la sèrie de dibuixos "Erase una vez... el hombre".

La segona va ser entre els anys 1801 i 1814, va composar la seua òpera Fidelio, les 8 primeres simfonies i el concert per a piano i violí.

La tercera i última, va ser quan es va quedar sord, a aquesta época pertany la 9 simfonia "Oda a la alegria", la Missa Solemnis i els últims quartets de corda.

Ací vos deixe un video del Septimino. Els més valents podeu practicar-la amb la flauta.

Recordeu que el Sib es fa en una altra posició en la flauta, que és aquesta:Si vols saber més de la vida i l'obra de Beethoven clica. http://larrelles.wix.com/himno


CAMILLE SAINT-SAËNS


Compositor francés (1835 - 1921).Va rebre les primeres lliçons de música de sa mare i de sa tia. Va ser un xiquet prodigi, als 3 anys llegia i escrivia perfectament i als 5 anys va escriure la primera breu peça per a piano. Estava molt interessat per la botànica, la geologia i l'arqueologia.

Va composar més de 400 obres de tots els gèneres musicals. Fou el primer gran compositor que va escriure música per al cinema.

Clicka en cada animal i escoltaràs la seua melodia.ROSSINI

Va néixer un 29 de febrer de 1792, en any de traspàs, a Pesaro, Itàlia.

Es va fer famós per les seues òperes, en concret les bufes (còmiques).Va compondre la primera òpera a l'edat de catorze anys, però la seua òpera més coneguda és El barber de Sevilla.

Va morir a Passy el divendres 13 de novembre de 1868 a causa de complicacions de salut.ALBERT KETELBEY


Compositor anglès, director i pianista. Va néixer a Birgmingham (Anglaterra) l'any 1875.
Als 11 anys va escriure una sonata per a piano. Va compondre moltes obres , algunes d'elles van ser utilitzades com a acompanyament de pel·lícules.
Va ser un gran compositor de la música descriptica, escrivint obres com: En un mercat persa, La melodia fantasma, En el jardí d'un temple xinès, ...

GIUSEPPE VERDI


Va néixer a Roncole, Parma, en 1813 i va morir a Milà en 1901.
De xiquet va voler estudiar música i demanà una beca en el Conservatori de Milà, però no li la van donar per no tindre " aptituds musicals ", així que va estudiar amb un professor particular.
Als 24 anys va escriure la primera òpera, de la qual no es recorda ni el títol; entre els anys 1851 i 1853 va continuar composant òperes con Rigoletto, Il Trovatore i La Traviata que es caracteritzen per tenir unes melodies molt riques. Les segueix l'obra mestra AIDA,
escrita per al jedive d'Egipte.
.
En 1887, als 73 anys, Verdi va presentar Otello, amb gran influència de
Wagner.
A més de les nombroses òperes,
Verdi va escriure
un c
quartet i
obre
s religioses com
el Requiem ...

LEROY ANDERSON
(1908 - 1975)

Va ser un compositor, adaptador i director d'orquesta estatunidenc que va buscar, el sentit de l'humor en la música, i que va ser considerat un dels principals directors d'orquestra de música lleugera.
Fill de músics aficionats, va estudiar orgue, tuba i contrabaix, i als dotze anys ja havia compost un minuet per a quartet de corda.Va eecidir seguir les seves classes de piano amb el professor Henry Gideon en el Nou Conservatori de música d'Anglaterra.
El 1926, ingressà a la universitat de Harvard, on es va graduar com a Mestre d'Arts el 1930.Participà en diverses orquestres estatunidenques. Col·laborador i arranjador de la Boston Pops Orquesta (especialitzada en adaptacions simfoniques de temes clàssics), sota la direcció d'Arthur Fielder.
En 1958 formà la seva primera orquestra dita Meredith Willson's "76 Trombons"*, en aquest mateix any va escriure el seu propi musica l'anomenat “Goldilocks”.VIVALDI.- Va nèixer a Venecia  el 4 de març de 1678 ... vols saber -ne més? doncs clica en la imatge.STRAVINSKI.- Compositor rus (1882 - 1971) Va compondre moltes obres però  és conegut mundialment sobretot per tres obres d'un dels seus períodes inicials - l'anomenat període rus- : L'ocell de foc (l'Oiseau de feu1910), Petruixka (1911) i La consagració de la primavera (Le Sacre du printemps1913).

                   Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada